İyi ki Doğdun Özgür Türkiye’m! 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun!

Bir zamanlar herkes sadece doğduğu kaderinde yaşar ve vakti gelince ölürdü. Ferman Padişahındı…

Öncelikle hepimizin Cumhuriyeti Kutlu Olsun! Yani, hepimizin Özgürlüğü Kutlu Olsun! Bugün 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI!

Özgürlüğün içinde savaş yoktur. Çünkü savaş, esaretten kurtulmak için verilir. Eğer sen duygu ve düşüncelerini özgürce ifade edebilirsen, içinde biriktirmez, patlamaya hazır bir bombaya dönüşmezsin. Bilenmez, bilene bilene keskin bıçak haline gelmezsin… Kimseler seni dolduruşa getiremez. Zaten sen gerçekten İNSANsındır ve İNSANCA yaşamaktasındır.

İnsanı esir eden, cehaletidir.

Cahilsen, yolun karanlıktır. Yolunu izini bilemezsin.. Özgürlük, cehaleti eritir. Fikrin hür, vicdanın hür bir ömürde, beslersin sadece bedenini değil, ruhunu da. Özgürlük, sanattır, spordur, bilimdir… Özgürlük, akılla hareket edebilmektir. TÜRK MİLLETİ ZEKİDİR!

Özgürlük, inançsızlık değildir.

Tam da da tersine özgürsen, inancını yaşayabilirsin. Diğer inançlara da saygıyı öğrenirsin cehaletten kurtuldukça. Kendi aydınlık yolunda yürürken, diğerlerini de kabul etmeyi bilirsin. Yaratılanı hoşgörüsün, Yaradandan ötürü… Özgürsen, camilerin senindir. Özgürsen, tüm ibadet evleri de Yaradanındır ve özgürlüğün herkese hak olduğunu bilir, buna izin verirsin. Özgürsen, kardeşsin.

Kıskanmazsan diğerini, seversin. Özgürlük eşit hak ve özgürlükleri getirir. Eşitlenirsin. Özgürsen, kıskanç olmak zorunda değilsin.

Cumhuriyet bize, bir gün ülkemiz için yönetime gelebilme şansını verdi. Cumhuriyetin ilanından beri, babamız padişah olmak zorunda değil, iktidar koltuğunda oturabilmemiz için. Sevmeden evlenmek zorunda değiliz. Sırf güzel diye bir kız, hareme girmek zorunda değil… Sevdiğine büyüyebilmeli kız da delikanlı da…Ağaya, paşaya değil… Cumhuriyet, aşka izin verdi. İnanca, bilgiye ve küresel gelişmeler içinde olmaya. Cumhuriyet, penceremiz evrene. Cumhuriyet, görünür olmak, “Ben de buradayım! Ben de varım!” demek için.

97 yıldır Cumhuriyetle özgürüz!

Dünya coğrafyasında varlığımızı özgürce gösterebildiğimizin ilanıyla, bugün biz ülkemizin doğum gününü kutluyoruz. İnan gözlerimden yaşlar boşanırken yazıyorum harflerimi şu an. Tüm duygu, düşünce ve inançlara sonsuz saygımla, ülkemin bu güzel gününü en içten iyi ve güzel niyetlerimle kutluyorum. Hepimizi çok seviyorum evrendeki. Hepimizi çok seviyorum ülkemdeki. Bu sevgiyle, bu mutlu günde, ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm özgürlük mücadelesi içerisinde omuz omuza vermiş güzel canları, en derin saygı ve sevgilerimle anıyorum…

Cumhuriyetimiz Kutlu Olsun… Daima…

Teşekkürler Mustafa Kemal Paşa’m… Teşekkürler bu armağan uğruna bir bütün olan güzel milletim… Teşekkürler onurlu geçmişim… Teşekkürler bu armağanı koruyan ve koruyacak olan güzel kardeşim…

İyi ki Doğdun Özgür Türkiye’m… İyi ki doğdun tek Özgür Memleketim….

“İyi ki Doğdun Özgür Türkiye’m! 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun!” için 2 cevap

  1. Çok güzel bir yazı olmuş yüreğinize sağlık
    Değerli önderimiz, sevgili Atamız ve kahramanlarımıza, güzel ülkemiz ve halkımızı özgürlüğüne kavuşturdukları için sonsuz saygılar ve teşekkürler🇹🇷
    Ruhları şad olsun mekanları cennet olsun🤲

    Liked by 1 kişi

Yorum bırakın