Ölümsüzlüğün İspatı… 10 Kasım 09:05….

Yine o ses… O acı siren sesi… Saat dokuzu beş geçmiyor hiç böylesi hüzünle diğer günlerde… Kasım geldiğinde, dokuzu beş geçmesin saat istiyor insan… 10 Kasım gelmesin… Gitmesin bu dünyadan Mustafa Kemal Atatürk… Daha yapacak çooook şey varken bir de….

Az önce 09:05 idi saat ve şimdi 5 dakika daha geçti bile… Zaman denen şey, ne de hızla geçiyor böyle… Dünyada boş yaşamaya değmiyor anlayacağın. Yaşadın mı Mustafa Kemal gibi yaşayacaksın arkadaş. Nereye baksalar, görecekler seni dağda taşta. Her sözün yeri geldikçe daha da anlamlanacak mesela. Gençliğe bir hitab edeceksin ki her dediğin yıllar sonra bile tek tek çıkacak… Gardını alması için millete pusula olacak. Nutuk atacaksın ama öyle havadan değil. İçi her bir harfi dopdolu bir Nutuk yazacaksın, sadece milletine değil, bütün cihana!

Ezan okunacak, akıllara sen geleceksin hatta. Diyecekler, bu özgürlüğü armağan edenimizden, Allah razı olsun… Ruhun, şad olacak…

Bayrak dalgalanırken, gururla yürüyenler kendi topraklarında, sana dualar edecekler… Dinine, diline, toprağına, milletine öyle bir sahip çıkacaksın ki top tüfek savaşlarda öyle çok var olacaksın ki seni tüm dünya tarihi anacak bir DAHİ diye.

Örnek olacaksın her adımınla…

Giydiğinle, konuştuğunla, insanlara davranışlarınla, kararlarınla, bakışlarınla, aydınlığınla alemi cihana ayna olacaksın. Devrimleri peşpeşe sıralayacak, geleceğe hızla doğacaksın bir ulusla kocaman! Okuyacaksın, yazacaksın, cephelerde dahi olsan, dünyadaki çeşitli dilleri bile konuşacaksın. Asla geride durmayacak, hep Önder, hep Lider olacaksın!

Kafa tutacaksın silahın dahi yokken!

Bir millet ile millet olabilecek yüreği taşıyacaksın göğsünde! Kalbin, vatan sevgisiyle atacak! Bütün ulus bu duyguyla bir bütün olacak! Böyle bir mucizeyi sadece yüreğinle, aklınla yapacaksın!

Balık baştan kokar!

Sen öyle bir baş olacaksın ki her zerresi tertemiz bir ulus ayağa kalkacak düştüğü yerden. Sana inanacak, seni daha hiç görmeden bir sürü can. Canına dişini katışınla, canlarını canına katan millet olacak arkanda. Kimselerin yıkamadığı bir direnişi örgütleyip, dünyaya meydan okuyacaksın zekanla, yüreğinin güzelliğiyle, Yaradana duyduğun inançla, vatanına karşı dolup taştığın aşkla!

Parayla değil, canınla hava atacaksın!

Gücün, bileğinden ve yüreğinden gelecek! Gücün, seninle omuz omuza cephelerde koşan silah arkadaşlarından, mermiler toplar taşıyan analardan, atalardan gelecek! Gücün, uykusuz, aşsız, yıldızsız gecelerden, ayaz vurmuş sabahlardan gelecek! Gücün, çuldan çaputtan değil, bayrağından, onurundan, gururundan gelecek!

En değerli bez parçası, bir milletin bayrağıdır! Giyilebileni değil….

Ve sen Mustafa Kemal Atatürk, bayrağımızın bugün şanla dalgalanmasının en büyük sebebisin. Ben yüce Allah’tan bu değerli ruha her daim rıza dilerim. Yüreğimin tüm inancıyla bu güzel ruhtan her daim razıyım. Atatürk demek, inanç demek, bilim demek, sanat demek, barış demek, medeniyet demek, insan demek. Ayrıştırmak mümkün değil bunları birbirinden. Ayrışmaya gerek yok birbirimizden……

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk… Seni sonsuz sevgim ve saygımla anıyorum. İnşallah ruhun şad olsun… Mekanın inşallah cennet olsun… Sana sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum bir kere daha. İyi ki doğdun, iyi ki bizim ulusumuza ATA oldun, iyi ki bu kadar büyük başarılar yazdın tarihe, iyi ki bana bu dünyada yaşayabileceğim bu toprakları kazandın, iyi ki özgürlüğümü bana armağan ettin, iyi ki bayrağımı, dinimi, dilimi, geçmişimi ve geleceğimi korudun.

Ölüm, yok olmaktır. Sen hep varsın….

Ölümsüzlüğün adısın… Yüreğimde…..

Daima… Sevgiyle…….

“Ölümsüzlüğün İspatı… 10 Kasım 09:05….” için 8 cevap

Yorum bırakın