Güzel Ve Çirkin:)

Kim engel olabilir ki aşk dolu bir kahvaltının hazırlanmasına??? Hangi eksiklik, hayatın önüne şet çekebilir ki sen buna izin vermedikçe!? İddia ediyorum, evrendeki eeeen ama ennnnn lezzetli, aşk dolu kahvaltıyı ben hazırladım bu sabah:))) Ve de “oooh” keyfiyle, sadece mideme değil ruhuma da sindirdim lokmalarımı da yudumlarımı da. Öyle önemli ki maddi ihtiyaçların maneviyata dokuna dokuna giderilmesi… Çünkü ancak manevi boyutta haz duyuyoruz.

Maddi tarafımız sadece aracılık yapıyor:)

Burdan bakarsak, ruhunla hissetmediğin hiç bir şey aslında yaşanmıyor tarafından. Oysa önce sen yaşamalısın. Tıpkı uçakta hayatta kalma eğitiminde anlattıkları gibi. O oksijen maskesini önce, kendine takmalısın. Unutma ki kendin için hissederek yaşayacağın her şey, senin nefesin… Hissetmediklerin de ömründen çalınanlar…

Bu sabah başka bir sabah!

Çünkü bugün yeni sen uyandı! Daha eskisin bu sabah dün sabaha göre:) Belki de daha yenisin??? O artık senin kendine yaptığın güncellemelere bağlı:)) Yepyeni uygulamalar indirmek istiyorsan, uyumlanman gerekiyor versiyon olarak:))) “Nasıl olur ki? İnsan kısmısı akıllı telefon mu ki öyle tuşa bassın da güncellensin?! Peeeaaahhh:)” Oluyor valla mirim hem de baaal gibi oluyor!

Sadece her sabahın içindeki yenileri bul!

Uyandığında radyonu aç. Yeni bir şarkı duy ve mırıldanmaya çalış. Dans ederek yürü evde ve yeni figürler yap mesela. Düşmeden tabi:)) Balkon, pencere, bahçe artık açık hava alanın her neresiyse çık oraya, yeni bir görüntü yakalamaya çalış. Bazan kırk yıl baktığı yerde, neler neler görür insan… Çünkü bakmak ve görmek çok başka şeyler… Hiç bir yenilik yok diyemezsin. Kafanı kaldır göğe, bulutlara bak başka bir yeni bulamadıysan manzaralarında! Çocukluğunun hayal şekilleri hala orada ve sürekli şekilde şekle girmece oynuyorlar… Oyna!

Kendindeki yenileri bul!

Yeni sabahta yeni bir duygun mutlaka var. Ama iyi ama kötü. Önemli olan burada, tespit edebilmek. Yeni duyguların oluşmuş mu liseden beri bak bakalım:)? Tonlarca var değil mi? İşte bu duygular böyle böyle oluşuyorlar. Sabah kalkıyor insan ve yeni bir inançla başlıyor güne… Artık dün ne yaşadıysa, ona göre…

Güzel yenilere merhaba! Çirkin yenilere baybaaayyyyy!!!!!

Yeni ve çirkin duyguların mı güncellemiş seni..? Yüreğini mi uçuklatmış dünlerin…? Kestane şekerinden akan o güzel şerbete bile gülümseyemez mi yapmış seni eski çirkinlerin…..? HEMEN SİLKELEN! Çünkü dündeki resimlerin sarardılar bile! Orada kaldılar. Sen taneciksin, pembeciksin, seni yenileyen hücrelerin var! UYAN!

Kalbur saman içinde kalma!

Evvel zaman içinde uyanıp da:)))) E nasıl unutacak insan? Ama NASIL? Sadece unutarak:) O kadar kafayı karıştırıyor ki insan. Derslere neden çalışır öğrenciler? Bileğiler akıllarında kalsın diye değil mi? “Her gün dersleri tekrar et evladım!” derler:) Tekrar eden öğrenci de takdir alır:) Biz ne yapıyoruz peki? Unutmak İçin sen ne yapıyorsun? Nasıl unutacağını düşünüp duruyorsun. O seni stresleyen mevzuyu ölçmelere tartmalara doymuyorsun! E sen stres toplarınla bir fiil bovling oynuyorsun!!! Ya düşünmesene, ölçüp tartmasana, içinden sürekli kurmasana, UNUTSANA!

Sadece UNUT!

Bir şeyi silmenin en güzel yolu, o şey aklına geldikçe hemen başka şey düşünmek. Öyle çok düşünmeyeceksin ki o şeyi, silinip gidecek. Ya sana yapılan haksızlıklar da vardı değil mi?! Kardeşim bu, düğündeki kameranın kim kime ne taktı kaydı mı?!:) Sana haksızlık eden aklında kalsın da bir koşu sen de git ona haksızlık yap mı yani?!:) Sil! Çek süngeri! Bırak bu işleri kardeş bırak bu işleri! Sen hakkını alacaksın diye hakkın olmayan bir hayatı tüketiyorsun sadece… Hak meselesi sence ne oluyor peki… BOŞVER. En iyisi ve de güncellenmen adına en yenisi, BU:)

Yeni güzel duygularına sarıl!

Mesela bir sabah sadece kahvaltıya acıkmadığını, sana çiçek alacak bir çift göze bakmak istediğini hissederek uyanabilirsin? Spor yapmak isteyerek doğrulabilirsin yataktan? Yıllarca sakladıklarını, ortalık yerlere dökmeye niyet edebilirsin? Yeni güzellerine kulak ver. Onları duyabilmek, hissedebilmek için, lütfen sustur dünlerini ruhunda. Kapat şu sesiii!!!:)

Güncellen!

Ve yaşa:) Hepsi bu kadar. İNAN. Sonra işte çaydı kahveydi muhabbet sohbet gün güzelce aksın. Yalnızlık, sadece yalnızlık hissedeninde demir atar ruha. İnsanlı ya da insansız olabilirsin. Yalnız hissetmedikçe, yalnız değilsin. Harflerine sarıldıkça, şarkılarına sarıldıkça, anılarına ve yarınlarına sarıldıkça, yalnız değilsin. Eğer sen güzel yenilerinle uyanırsan, istediğin kalabalığa yol alabilirsin. Her ne istiyorsan, sahip olabilirsin.

Çünkü hepimiz mucizelerizyiz evrenin…

İstersek, yapabiliriz! Bizim elimizde olmayan şeyler var. Covit mesela. Biri ölünce de bir şey yapamıyoruz. Savaşlar var. Bir sürü şey bizim elimizden gelmiyor da gitmiyor da. Ama herşeye rağmen iyi hissetme gücümüzü kazandığımızda, o zaman kendimizi kurtarmış oluyoruz. Ve her insan kurtulunca zaten, dünya da ediyor insan, evren de:)

Hadi bakalım!

Bugün herkes yeni güzeller bulsun, eski çirkinleri unutsun! Şu evrenin yeni ve güzel bizlere ihtiyacı var! Covit’e çare bulundu! 🙂

Aşırı ama aşırı sevgiler:)

“Güzel Ve Çirkin:)” için 4 cevap

Yorum bırakın