HayalEn

Aklıma hep bir hamak gelir. Bir göl uzanır manzarada. Kıyıları belli bir yerinde olurum gölün.. Buzları içinde oynaşan bir şeyler içerim. Tabakta güneşte aşklandırılmış meyvelerim. Cırcır böcekleri muhteşem eserleriyle yaz söylerler. Ruhumu sonsuz açar, dinlerim….

Ne vakit içim sıkılsa, hep böyle bir manzara gelir aklıma. Ferahlarım anında. Herkeste var mıdır böyle sahneler? Kendiliğinden oluşmuş manzaralar? Ben bilinçli bir kurguyla düşünmedim ilk andan bu yana. Hep birden o tatlı göl ve hamak ruhuma doldu. Öyle çok doldu ki sıkıntıya yerimiz kalmadı, taze bitti:) O derece.

Gidemez miyim göle? Hamak yok mu? Ama işte her şeyin kusursuz olduğu tek yer, hayallerdir:) Şimdi gidersin göle, bir bakmışsın donla yüzenler var mesela(!) Ya da çekmiş arabayı kıyıya resmen iç dış temizlik yapıyor!!!! Arabası koca gölden kıymetli(!) Pikniğe gelen bir çekirge sürüsü sülalesi geldi mesela? Ne olacak ??? Mangala mi atacaksın hepsini, sırf sen muhteşem bir hamak keyfi yap diye????

Hayal edersin, rahatlarsın. Bazan öyle gerekir. Gidecek paran vardır ama bu yan faktörler seni baydırır. Belki de hayatına almadığın ya da hayatından atamadığın kişiler yüzünden hayallerine gidemezsin..?

Hani vardır ya bomboş ve pis sesler. İnsanı hep duraklatan, konuşmazken bile kulaklarında çınlayan. Hatta içinde her zaman konuştuğun sesler vardır. Laf anlatamadığında, içinden gelenleri saydırdığın. Bu sesler sen tam göle gidecekken başlarlar!!!!!

“ Ya ne gölü yaaaaa. Deli misin bu sıcakta ya da soğukta ya da hafta içi ya da hafta sonu!!!” Arkadaş! Hayal gerçekleşmesin diye her türlü gereksiz, olumsuz detay sürülür öne, sokulur göze. Derken bakarsın vazgeçmişsin … İçinde o anın enerjisi tüketilmiş…

Böyleler oluyor mu sana da????? Dürüst ol. Bazı insanlar olumsuzluk abidesi gibi nefes almak isterler. Ne dersen, olumlu olmayan bir cümle ya da bakışla o söylediklerini alıp tıkarlar boğazına boğazına!

Enerji emicilerden uzak dur!

Böyle bir tabir var. “ Enerji Emici” Kendisinde enerji yoktur. Seninkini tüketerek enerji dolar. Onun için bu eşitlenme psikolojisi, hayattır. Senin için ise ciddi bir sorun… Bu enerji meselesi gerçekten son derece önemli!

Her attığın adım sadece kassal bir başarı sonucu gerçekleşmiyor. O adımı atacak “ mecal “ enerjinle alakalı. Enerjin düştüğünde depresyon başlıyor. Hani kalkasın gelmiyor yataktan. İçinden yemek yemek gelmiyor ya da tıkınıyorsun durmadan, doymak bilmeden…

Annem hep derdi, “ Fazla zayıf gördün mü uzak dur. Muhtemelen sinir hastasıdır. “ Çok yemek yiyene de pek akıllı gözüyle bakmazdı. Gerçekten Annem bir bilgeydi. Aşırılığa kaçmış her şeyde bir ruhsal anormali beklenmeli. Bunu bilim söylüyor. Yani kısacası her obezin ya da iskeletorun arkasında mutlaka bir enerji emici vardır!

Hayaller güzeldir. Kaçamadığın yerden alır seni, seyahatlere çıkarır. Ofisin orta yerinde seni şelalelere sokar. Kavganın narında şarkılar söyler içinde. Hem de en güzel anlarına ait olanları… Özlediklerinle kararmış dünyanda, sana onları getirir. Hasta yatağında hayallerin sana şifalar verir. Yani hayal kur!

Hayalperest denir çok aklı başında olmayan hayalcilere. Elbette hayatı değiştirecek, olumsuza sürükleyecek hayaller değil dediklerim.

Uzmanlat doğru ilişkinin kişiyi hep ilerlettiğini söylerler. Yani kafan şu an diyelim kocaman olmuşsa. Bir ilişki hakkında devam mi finiş çizgisine varmak mi? Bu kararsızlıkta gidip geliyorsan, şöyle düşünmen gerekiyormuş.

Ben bu ilişkide neler yaptım? Dil öğrendim mi? Bir işe girdim mi? İşimde performansım eskiye göre daha iyi mi? Dostlarım ve ailemle aram eskiye göre daha sıcak mi? Metabolizmam nasıl? Aşırı şişman ya da zayıf olma eğilimi ya da hali içine girdim mi? Ağlamalarım arttı mi?

Bunlara bakman gerekiyor. Doğru olan ilişki seni hep olduğundan daha iyiye taşır. Neden? Çünkü senin enerjini düşürmez, tam aksine yükseltir. Bazıları evlenince daha güzel ya da yakışıklı olur mesela. Ya da dünya güzeli-yakışıklısı birini evlendikten 5 yıl sonra gördüğünde, onu tanıyamadıysan, bil ki bir vampirle beraber!

Eğer hayatında bir vampir olduğuna inanıyorsan, lütfen KAÇ!

Bu noktada hayal kurmak yeterli olmaz maalesef… Hayalperest böyle bir ilişkide hayal kurandır. Olmayacak duaya bu noktalarda amin denilmektedir..!

Dünyaya bir defa geldiğimizi biliyoruz. Tekrara düşenlerden haberimiz yok:) Yani her anımız çok kıymetli. Seni yoran her şeyden lütfen uzaklaş. Güzel hayaller kur. Anlık streslerden bu sayede en bedelsiz yoldan kurtul.

Şu an mesela ben bir buz dağı üzerindeyim:) Öyle sıcak ki:) Sanki hepsini dondurma diye yesem o buzların, bu harika olacak:) Bulut var kocaman. Hayal bu ya:) Bulutlar üzerine uzanabildiğin pamuklar gibiler. Dünyaya tepeden bakıyorum. Serin. Annemle bir öğle vakti kahve içiyoruz mesela. Henüz 40 lı yaşlarda hayalimde… Kahvemiz çikolatalı pastayla afiyetlenmiş. En çok da güzel muhabbetimizle….

Senin şu an hayalinden neler geçiyor…?

Reklam

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s