İnsan Ol!

Uyandımmmm! Nasıl da değerliyiiimmmm:) Senin gibiii… İNSAN gibi değerliyim bu sabah! İçimde mucize bir ruh taşır gibi! Bir kedicik gibiiiii, gülümsedim ve hayata sırnaştım şööööyle:) Hemen düzelt hemen! “Kediler Güler mi?” Bana göre güler:) Nasıl bakarsan, öyledir hayat:)

Gül ona, gülsün sana:)

Gerindiim tüm zerrelerimi uzatırcasına! Gerinmek deyip geçme! Gerinirsen, fıtık olma tehliken azalır. Kasların rahatlar. Dolaşımına destek vermiş olursun. Hah bir de bebekliğinin kodları ruhuna hayat enerjisi akıtmaya başlar:) Bebecikken sen, senin ellerini kollarını gerip gerip açıyorlardı ya:) Oradan aşinasın sen bu şımarmalara:) E o zaman sabahına gerinmeler katsana! Gerin! Gerilme:)))

Ne harika bir Salı:)

Bu dönem gerçekten çok başka bir dönem tüm mavi gezegen adına. Herkes yüreğinin rengini bu dönem belli ediyor. Çünkü rol yapma gücü bitti. İnsanların incelikler bezenmeye gücü kalmadı. İçimizde olumsuz duyguların yarattığı pek çok duygu, inceliklerimizi belki de birazcık çalıyor. Oysa en önemli dönemdeyiz. Daha sıcak, daha güzel duygularla besleniyor olmamız, ruhumuzun iyiliği, dolayısıyla bedenimizin iyiliği için, son derece önemli.

Coşkuyla gerinip şımardığım sabahın öğlesine de gelmiş oldum:)))

Yoğun ve güzel günlerimiz olsun! Söylenmek elimize hiç bir şey vermiyor. Yoğunsan, yaşıyorsun demektir:) Canın mı sıkılıyor? Ne mutlu ki canın var:) Yani bu aralar özellikle doğru tarafa geçip, oluşları doğru değerlendirmemiz gerekiyor. Tahammül seviyelerimiz yükselsin yani yaşam enerjimiz yükselsin. Maksat bu! Evet. Mutluken hayat neden daha güzel? “Hayat sana güzel” denir hani:) Tam da o an bıcırdamaktadır bu cümleyi hak eden şahıs:) Toz pembe kelimeli cümleler kurar da kurar. Gözler gülümseyişten epeeeey bir kısık:)

Senin gözler ne alemde?

Şaşkın kadar faldaşı mı bakıyorlar dünyaya? Yoksa “Ne olacak bu hallerin sonu?” diye diye bayıldı mı o gözler? Depresyona girdin de kapandılar mı iyice geceye gündüze bakmadan hooor hor??? Kıs gözlerini kıs. Kırışsın suratın gülmelerinle. Ne yaşarsan, resmin de öyle olacak her bir zerrende. Somurtuk bir yaşlı mı olacaksın 120’ne geldiğinde?:) Gül be canım gül. Okuduklarını diğer harflerle karıştırma. İnan sadece iyi hissetmeni önemsiyorum ben. Seni önemsedikçe, kendimi daha çok seviyorum. Hiç tanımadığım birinin hayatına dokunmak, benim gerçek mucizem. Buna tüm yüreğinle İnan lütfen. İnan ki karşılıksız sevildiğini bil ve karşılıksız sev de. Sev!

Bak! Senin kadar şanslı olamayanları düşün ve bak şu dünyaya!

Hala bakabilirken bak! Güzel bir gün. Güzel bir dün oldu mu bilmem? Merak da etmem. Dün bitti. Sen de kapat şu dünün de dünlerin de ışıklarını. Boşa israf etme elektriği:) Enerjin sana her nefesinde çok lazım… Birik kendi içindeki güzelliklerle. Anda harika şeyler var. Harfler var, notalar var, nefesin var… Çok mutlu ol. Lütfen. Çok mutlu olamayacak kadar kayıptaysan da çok mutlu ol. Hücrelerinin mutlu olmaya çok ihtiyacı var…

Bizler sanıyoruz ki sadece mutlu olursak iyi, mutsuz olursak kötü. Yani sadece cümlede bir durum bu. Yani ne var ki? Zaten bunlar çok da sonradan ortaya atılma şeyler!

Bu kadar değil işte. Mutlu olursan yaşıyorsun, mutsuz olursan ölüyorsun. Bu kadar yaşamsal yani durum. Bu yüzden, inceliklerin yüreğinin bahçesi olsun. Her bir tanıdığına çiçekler sun. Senin aldıkların illa karşıdan sana gelenler değil ki. “Ben ne yaptım? O bana ne yaptı?” Mesele bu değil ki. Mesele senin iyi hissetmen. Ve İnan iyi hissetmek için, birinin iyi hissettiğini görmen çok büyülü bir şey. İyi hisseden biri, mutluluk saçar çevresine. Sana da sıçrar:) O yüzden de karşındakini çirkef etmeyeceksin:) Çünkü çirkef de sıçrar:)

Birinin mutluluk sebebi sensen, sen işte tam bir sihirli değneksin….

Hani hayatta başına güzel şeyler geliyorsa, o mutlu ettiğin güzel ruhların sebepleridir. İNAN! Ayağına taş değse bileceksin ya hani bir sebebi var diye. Aynen de öyle. Eğer birini üzdüysen de bunu dünyada yaşamadan, bu dünyadan göçüp gitmeyeceksin. “Etme, bulma dünyası” denmemiş boşuna. “Eden bulur, inleyen ölür.” “Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste.” “İyilik yap denize at, balık bilmezse Halik bilir.” “Çalma kapımı, çalarlar kapını.” “Ne verirsen elinle, onlar gelir seninle.” “Ne ekersen, onu biçersin.” “Dağa nasıl seslenirsen, yankısını öyle duyarsın.” Ve daha bir sürü söylemişler atalar böyle böyle.

O zamaaaan bugün çooook incelikli, özenli, tahammüllü, mutlu, güzel, iyi, anlayışlı, paylaşımcı, sevgi dolu, yani “İNSAN” olalım mı, her günden daha bir çok..?

Yaptıklarımız yanımıza hakkaten kâr kalsın mı bugün? Zaten dünya bir garipleşti:))) Hani zaman varken hala, güzel yaşasak. İyi olmaz mı? Bugün her nasıl bir gün olursa olsun, lütfen umutlu ol. Hayat devam ediyor. Hayat varken, her şey mümkün. Aldığın kilolar da gider. Yaptığın hatalar da boş. Onlar yeni doğrularınla unutulur merak etme. Kaybettiğin sevdiklerin geri gelmeyecekler. Ama zaten sen de bir gün gideceksin. Bunu da bu kadar dert etme. Hani kimse de kazık çakmıyor ki bu dünyaya. Sakinleş. Gidenleri sevgiyle uğurla. Sevmeye devam et onları… Acı çekerek değil, sabırla, inançla, duayla, başkalarına vereceğin hediyeyle, gülümsemeyle, yardımla…

Gördüklerinden eksik mi kaldın? Eskiden çok olanlar yok mu şimdilerde?

Hepsi yerine gelecek İnan. İNAN! Her an, sıkıldıkça sayıkla. Hayatında olmasını istediğin her şeyi, sanki sende çooook varmış gibi sayıkla. Öyle bir sayıkla ki gerçek say hatta. Öyle hissetmeye çalış. Göreceksin o faturalar da ödenecek. O terfi de gelecek. O para da artacak hesabında. İşe gireceksin. Evini kiraya vereceksin. Aşık olacaksın. Bebeğin olacak. Sağlığın yerine gelecek. Hayatında her ne istiyorsan İNAN hepsi gerçek olacak, hepsi senin olacak. Sen sürekli iyi konuş bak neler neler olacak.

Ben çok sağlıklıyım!

Ben çok mutluyum!

Ben çok zenginim!

Ben çok neşeliyim!

Ben çok başarılıyım!

Ben çok şanslıyım!

Ben çoooook İNSANım!

Bugün hasta yatağında olsan da çok İNAN kendine. Sadece İNAN! Kimse kimseye bir şey yapamıyor. “Elden gelen öğün olmaz, olsa da zamanında bulunmaz.” demiş atalar. Doğru. Bunu çok iyi biliyorsun. Sen kendine faydalı olacaksın. İçindeki güzellikleri hatırlayacaksın. Seni kandıran bu yalan dünyanın dertlerine gülüp geçeceksin. İstediklerini de mutlulukla, inançla, neşeyle isteyeceksin. Korkutmayacaksın istediğin şeyleri:) Öyle gamlı baykuş gibi istersen, sana ne gelir?:) Hani derler ya “Bu surata sinek gelmez.:)” Valla bilemem:) O suratına bir çeki düzen vereceksin:) GÜLECEKSİN!

Şifa da sende para da huzur da mutluluk da!

Çık kendinden dışarı! Kendin sandığın bunalımı düzelt! Göreceksin, herkes görecek nasıl harika bir sen yaşıyor bu dünyada. Kendini böyle güzel gösterenlerin tek yaptığı bu:) İyi olmak….

Hadi o zaman:) İYİ GÜNLEEERRRRRR:)

“İnsan Ol!” için 7 cevap

Yorum bırakın