Gözlerini Dolduracağına Anlarını Doldur Yaşamakla!!!

Griliğin damlalarıyla bereketlenen penceremden merhaba. Harfler diyarına yolculuk koltuğumda yerim yine cam kenarı:) Koridor tarafına da bakıyor gerçi diğer yanım:) Tekli oturunca insan, cepheleri açık oluyor her anlamda. Cephe deyince savaş da anla, pusula yönü de anla işte. Anladığın kadar yaşıyorsun, bunu biliyorsun artık. Peki sen şu saate kadar Salı gününden ne anladın söyle bakalım:) Ben harika bir kahve içmenin tadını anladım:) Sabah spor da yaptım hem de 1 saat!!!

Hayatına spor kat ki kat kat olmasın duruşun(!)

Sabahları (1 saat) aerobiğe başladım. Günü bir sepete çevirmek gerek. Tıpkı finans sektöründeki yatırım uzmanlarının sürekli dedikleri gibi, sepete çeşitler koymak gerekiyor kazanmak için. Günü yaşamak için de bu böyle. Evde olabilirsin ya da çalışıyorsun ofissel. Bilmiyorum işte hayatın her nasıl akıyorsa, sen de ona göre gününü çeşitlendirmelisin. Eline ne geçecek? Yaşamak tabi ki! Yoksa sabahla akşam arası aşırı hızlı akıyor. Planlamazsan da tükenmiş oluyor gün, yaşanmadan….

Günüme kattıklarımı paylaşayım da örnek olayım!!!

Çalışıyorum elbette. Üretmek önemli. Spor yapıyorum çünkü bedenim en önemli giysim benim. Hiç klişe bir laf değil. Çok gerçek. Eğer bedenin düzgün değilse, Sindrella’nın perisi gelse bile işe yaramaz(!) O elbise asla yakışmaz!!! Erkekler için de bu böyle. Sindrella deyince hemen balkonları salmayalım evrene gayet rahat(!)

Ruhum güzel tamam ama bedenimin de güzel görünmesini seviyorum ben. Sen de sevmelisin!

Bu benim ilk önce kendime olan saygım. O zaman ne gerekiyor? Spor ve doğru beslenmek!!! Sağlıklı olmam önemli. Çünkü hayat sadece 1 tane. Kendimi önemsiyorum ve sevdiklerimi. Sağlıklı beslenmek ve spor yapmak yalnızca estetik görünme çabamdan hayat bulmuyor. Ömrüm uzun olsun da istiyorum. Daha çok harf yazayım, paylaşayım. İmza atayım daha çok coğrafyada. Ömür güzel şey. Sevdiklerimle daha çok şey paylaşayım. Daha çok yaş biriktireyim. Ay çooook uzun ve iyi yaşayayım ben:) Sen de çok yaşa ki yaşadığımın anlamı olsun:) Yalnızlık Allah’a mahsus…

Öğrenmeyi seviyorum ben!

Eğitimler alıyorum. Kitaplar okuyorum. Beyin sağlığımı da koruyorum böylelikle. Bilgilerime bilgiler de katıyorum. Ne kadar çok bilirsen o kadar güçlüsün. Güçlenmeyi seviyorum. Günüm içinde mutlaka yeni bilgiler ediniyorum hem mesleki hem de kültürel. Bu aralar kişisel gelişim eğitimleri ve kitapları yoğunlukta. NLP Uzman Koç olarak kariyerime devam ediyor olduğumdan, eğitimler benim için hem bilgi hem de mesleğime sağladığım katkı oluyor. Evet NLP Uzman Koç&Yazar ben, günüme sürekli yeni bilgileri katıyorum. Bu beni çok da motive ediyor. Hem her an farkındalığım artıyor hem de destek vereceğim güzel ruhlara daha çok fayda sağlamak için alan kazanmış oluyorum. Her bilgi yeni alanlar açmak anlamında büyük bir sihir oluyor tam da lazım gelen yere.

Oğlumla oyunlar:)

8 yaşındaki prensimle harika anlarımız, günün her saatine yayılıyor:) Yemeklerimiz, masallarımız, derslerimiz, oyunlarımız günümüze serpiliyor. Oğlum doğduktan sonra muhabbeti geldikçe soruyorlardı. O zamanlar İç Mimar olarak bilenler beni, diyorlardı “Arzu Hanım, yeni bir proje var mi? Döndünüz mü iş hayatına?” Cevabımı çok seviyordum:) “Benim muhteşem bir projem var! En çılgın projemle ilgilenmeye devam ediyorum! Oğlumla:)” Evet, evlat her Anne ve Baba için en değerli eser aslında. Çünkü sana benzeyecek bir birey ekleniyor dünyaya. Ona hem genlerini veriyorsun hem de inançlarını. Bu yüzden de yoğurmakta olduğun hamuruna çok özenmelisin. Evladı emekle, sevgiyle büyütmelisin. Her zaman onun için ruhun ve bedenin var olmalı hem de yeterli miktarda. Yani zamanın yoksa, kalbinde sevgin yoksa, çağırmayacaksın hayatına melek! Haberlere çıkan şeytanlar, ilgisiz büyümüş meleklerin suçlu halleri çünkü……… Ne hakkın var dünyaya ve o tatlı meleğe bunu yapmaya?! YAPMA!

Müzik!!!

Bir müzik aleti öğrenmek lazım:) Müzik kulağım var diye, nota öğrenmekte hep geri kaldım ben. Bu aralar piyano öğreniyorum. Aslında kulaktan çaldığım piyanoyu, şimdi notalara göre çalmaya başladım. Hatta daha iyi hale gelince belki bir kaç video da paylaşırım seninle:) Beğenirsin, sevinirim, dünya daha harika olur! Müzik dünyanın daha harika olması için o kadar önemli ki. Bir sihir! Sen de gününe ya bir enstrüman kat ya da şarkılar dinle bol bol. Ama kalbini hüzünlendirecekleri tavsiye etmiyorum. Zaten bu aralar gök gri, covit görünmezlik peleriniyle hala çok siyah! Sen rengarenk şarkılar al ruhuna derim. Dans ettiren, gülümseten, aşık eden şarkılar dinle bence:) Oh mis:)

Değişik lezzetler!!!

Kadınsın ya da erkeksin. Mutfakta nasılsın hııım? Gününe değişik tarifler eklesen çok eğlenirsin, diyeyim:) Ben bunu da yapıyorum. Madem dışarı çıkamıyoruz, o zaman dünya mutfağından denemeler yapmak mümkündür:) Rutine giren şeyler bunaltır! Beni bunalttığı kesin ya da:) Hayata mide rotasından da renk katmak, bana iyi geliyor. Sepete gıdadaki heyecanları da katıyorum, alâââ oluyor. Mesela mıhlama yapacağım bugün:) Özel peyniri, tereyağı, mısır unu dün geldi! Açacauuum kuzeyden horonlariiii, pakacauuummm keyfumeeee:)

Dost ve akrabalar ile muhabbet:)

Günüme mutlaka sevdiklerimin sesini, görüntüsünü eklemeyi seviyorum. Laf lafı açınca, içim açılıyor benim:) Yalnızlığı etkisiz hale getirmek, bu uzaktan uzağa hallerimize hayat katmak süper oluyor dijital de olsa. Neticesinde kalpler bir olsun di mi:) Şimdi kalplerin bir olması gerçekten çok önemli. Öylesine söylenen bir kalıp, şimdilerde yaşamlarımızın en felsefik gerçeği. Yanyana olamasak da kalplerimiz bir…

Dünyadan haberim oluyor!

Zerre miktarda haber almayı doğru buluyorum:) Aşırısı ruha zarar. Ben çok şey bilmeyi bu aralar tercih etmiyorum. Ama ordan burdan bir şeyler de alıyorum yani. Hava durumu, finansal haberler, gündemden de az:) Ortaya karışık şeklinde haberleniyorum:) Ama kim ne demiş, ne olmuş, kim neyi nasıl yorumlamış??? Bi haberim bu demogojilerden(!) Canıma sağlık!

Böyleyken böyle işte:)

Hayat bildiği gibi gitmesin. Müdahil olmalısın anlarına. Bir şey yapmak için başka bir şey gerek olmasın. Lütfen spor yapacaksan, yap. Spor salonu yok deme ya da dışarı çıkamadığını bahane etme. Restauranta gidemeyip bunalma. Sen şef ol, sen yarat harikaları. Kalabalık ol kendi kendine. Dol, doldur kendini de çevreni de! Şarkı söyle, şiir oku, yaz, resimler yap, duvarları boya! Hareket et! Temizlik yap, yemek yap yani kendine iyilikler yap! Yaşa! Seni yaşatacak gerekçeler zaten hepsi. Her nefes senin mucizen! Sen farket yeter ki….

Muhteşem bir Salı olsun!

Kahveli, çaylı, lahanalı, ballı börekli, resimli, heykelli, filmli, tiyatrolu, muhabbetli, satrançlı, aşklı, deli, doluuuuuuu!!!!!:) İçinden gelenle içinden geçenle karışık işte! Evrene mutluluk çoook lazım. O zaman üretelim:)

Çoooook sevgilerimleeeeee….

“Gözlerini Dolduracağına Anlarını Doldur Yaşamakla!!!” için 2 cevap

Yorum bırakın